Beachegg
High-Tech személyi széf, a strandolók értékeinek védelmére.
Kinek:

A BeachEgg Kft.-nek. www.beachegg.io

Miért:

Megbízónk szoftveres fejlesztéssel és startup koncepciók kidolgozásával foglalkozik. A BeachEgg projektet az ötletgazda partnerükkel közösen kezdték kidolgozni. Az alapvető irányok kijelölése után felimserték, hogy mindenképpen szükséges egy hardverfejlesztési kompetenciákkal rendelkező partnert bevonni. Korábbi közös projektjeink révén, már ismerték a munkavégzést illető professzionális hozzáállásunk, így minket kerestek meg a problémával.

Mi volt a feladat:

A fizikai termék lelkét jelentő elektronikát kellett kidolgoznunk. Az első prototípus megépítéséhez korábbi hardveres tapasztalatainkhoz nyúltunk vissza. Jelentős ismeretekkel rendelkezünk M2M, GPS, Gyorsulásmérő és egyéb szenzorok felhasználásában, beépítésében és működtetésében. Ezek jelentősen meggyorsították az első fejlesztési kört. Kompetenciánk révén átvállaltuk a prototípushoz tartozó Backend és Mobil applikáció elkészítését is. A sikeres projekt lezárása után, a piaci visszajelzések hatására, újabb fejlesztési kört rendelt meg tőlünk a Megbízó. Ebben a körben egy másik hardver fejlesztő csapattal együttműködve újabb funkciókat alakítottunk ki a termékben, illetve közelebb hoztuk a végleges széria érett fázishoz.

Hogyan kezdtünk bele:

A Megbízónk egyben a teljes projekt menedzsmentet ellátta a fejlesztés során. Tanácsadással segítettük őket a projekt vízió megalkotásában, ahol végleges az első körös funkció lista is kialakult. Ez alapján kidolgoztuk a már említett 1.0-ás terméket és a hozzá tartozó szoftveres részeket is. Az első fejlesztési kört követően több körös egyeztetés után újabb elemekkel bővítettük a rendszert, így téve komplexebbé és a felhasználók számára élvezetet nyújtó használati tárggyá.

Mik voltak a fő szempontok:

Nagy hangsúlyt helyeztünk a tervezés szépségére. A Megbízónk elvárása is volt, hogy a terméknek nem csak funkcionálisan kell működnie, hanem designban is illeszkednie kell a beltartalomnak a külsőhöz. Emellett kiemelten fontos szempont volt a működési biztonság, a felhasználó barát UX kialakítása. Ebben nagyban támaszkodtunk a Megbízónk profizmusára is.

Mik voltak a megoldandó problémák:

Speciális kialakítású NYÁK-ot kellett tervezni, azon úgy elhelyezni a modulokat, hogy a relatíve kis rendelkezésre álló területen megfelelő módon kerüljenek elhelyezésre. A Megbízó által biztosított UI táblát Firmware szinten kellett megalkotnunk, hogy az elképzelt működés a valóságban is működjön.

Hogyan fejlesztettünk:

Több körös egyeztetéssel, pontos elvárások és igények mentén. Ez nagyban segítette a munkánkat, hogy megfelelő tempóban haladjunk. Hagyományos lépések szerint felépített prototípus tervezés, gyártás, tesztelés, átadás mentén.

Mi az amire különösen büszkék vagyunk:

A Millenium Falconra emlékeztető NYÁK-ra. :-)

Mennyi időt vett igénybe összesen a fejlesztés:

A két fejlesztési kör nagyságrendileg 7-8 hónapot vett igénybe.