Velotrack OBU
Elektromos kerékpárokra és utcai kerékpárokra optimalizált nyomkövető és lopásgátló rendszer fejlesztése.
Kinek?

Partnerünk a Hargamon Kft. részére.

Miért?

Céljuk, hogy olyan komplex terméket nyújtsanak a felhasználók részére, amely kiegészíti a kerékpározás élményét. Olyan rendszert kellett létrehozni, amely szervesen illeszkedik a kerékpár használat során felmerülő igényekhez.

Mi volt a feladat?

A feladatok rendszeres supportot igényelnek részünkről. Az egyes fejlesztési irányoknak megfelelően kell alakítani az alap hardver modult, hogy az az adott partner (kerékpár gyártó, forgalmazó) igényeinek és céljainak megfeleljen. Ennek a folyamatnak a során történik az OBU gyártási és működési optimalizációja.

Hogyan kezdtünk bele?

A projekt folytonosságából fakadóan rendszeres projekt meetingek keretében a partnerünk képviselőivel átbeszélésre kerülnek a fejlesztési irányok és feladatok. Transzparens módon folyamatosan követhetően tervezzük a lépéseket, így a megrendelő is tisztában van a munkafolyamatok pillanatnyi állapotával.

Mik voltak a fő szempontok?

Cél, hogy az adott igénynek megfelelően az alap OBU modult módosítva mindig egyedi megoldást szolgáltassunk. Ezzel kiküszöböljük a polcról levehető termékek modularitási problémáit és biztosítjuk a magas minőségű üzemelést.

Mik voltak a megoldandó problémák?

A biciklik és főképp az elektromos biciklik eltérnek egymástól. Így az elhelyezés minden projektnél egyedi, ahogyan a kialakítandó működés és funkciók is eltérnek projektenként.

Hogyan fejlesztettünk?

Folyamatos heti rendszerességű egyeztetésekkel, kisebb fejlesztési lépcsőkben haladva, hogy az esetleges módosítási igényeket időben be tudjuk építeni a folyó projektbe.

Mi az amire különösen büszkék vagyunk?

A kerékpárokra, amelyekben már a mi megoldásunk került beépítésre.

Mennyi időt vett igénybe összesen a fejlesztés?

Ez egy folyamatos fejlesztés amely több kisebb projektből épül fel.