Europe Crew Academy
Komplex kialakítása egy általános személy szállító repülőgép utas fedélzetének és a hozzá kapcsolódó funkcióknak.
Kinek:

A Europe Crew Academy részére. europecrewacademy.com

Miért:

Céljukként jelölték ki, hogy a magyarországi légiutas kísérő képzést magas minőségi fokon újra elérhetővé tegyék a jelentkezők számára. Az elképzelésük megvalósítására minket kértek fel, az eddigi repülőgép szimulátor építési tapasztalatainkat alapul véve.

Mi volt a feladat:

A légiutas kísérők képzési helyszínét, az oktatótermet, kellett kialakítani. A képzés rendkívül gyakorlat orientált, így nem a hagyományos szék-asztal-tábla megoldásban gondolkodtak. Megkeresésük fő fókuszában egy teljes géptörzs makett kialakítása volt, melyhez eredeti repülőgép részeket, berendezési elemeket használtunk fel. A képzés során a gyakorlatokat, bemutatókat ebben a utastérben képzelték elvégezni, így a célunk az volt, hogy mind működésben, mind pedig kinézetben a lehető legpontosabban alakítsuk ki a helyszínt.

Hogyan kezdtünk bele:

A megkeresés alapján pontos igény felméréssel. A megbízónk előzetesen már beszerzett géptörzselemeket, a képzés szempontjából kritikus részeket, mint például a konyha rész, ahol az utas kísérők az ételek előkészítését, tálalását végzik. Ezeknek az elemeknek a működő képességét felmértük, illetve egyeztettük az oktató teremhez kapcsolódó egyéb kivitelezési igényeket és lehetőségeket. Ezután a részletes ajánlatunk elfogadását követően kezdtünk bele a munkákba.

Mik voltak a fő szempontok:

A megbízónk hangsúlyos célja volt a XXI. századi kulturált oktatási közeg kialakítása. Egyszerre kellett funkcionális feladatoknak és design elvárásoknak is megfelelni. A szimulátor több elemét működő képessé kellett tenni, hogy az oktatás megfelelően folyhasson.

Mik voltak a megoldandó problémák:

Oxigén maszkok vezérlésének megoldása, vészhelyzeti szimulációhoz. Utaskísérő hívógomb működésének kialakítása. Géptörzs kialakítása. Hiányzó elemek pótlása. Központi vezérlés a teljes szimulátorra. Egyéb design elemek az oktatóteremben.

Hogyan fejlesztettünk:

Egyrészről egyedi vasszerkezeteket kellett terveznünk és legyártatnunk, illetve a munkák egy része villanyszerelési feladatok megoldásával járt. Másrészről villamosmérnöki feladatokat kellett megoldanunk a fent felsorolt funkciók működő képessé tételére.

Mi az amire különösen büszkék vagyunk:

Az egész projektre. Reméljük, hogy sikeresen fogják használni az oktatásban. Szívügyünk a repülés.

Mennyi időt vett igénybe összesen a fejlesztés:

A teljes fejlesztés és kivitelezés az első “kapavágástól” számítva nagyjából 3 hónapot vett igénye.