Rólunk

A Pearwilliams Kft. 2015 óta légiipari beszállítóként van jelen az európai piacon. Célunk a kezdetekben az volt, hogy amellett, hogy egyedi szoftver és hardverfejelsztési megoldásokat kínálunk, igazi Termékfejlesztőként is jelen legyünk a piacon.

Ebből az időszakból kiemelkedő fejlesztéseink és referenciáink között tartjuk számon az eCamino projektet, mely az El Camino zarándokúton járó zarándokokat segíti egy offline térképpel tájékozódni, szállást találni, élményeiket rögzíteni és megosztani az otthonmaradottakkal.

Velotrack névre hallgató projektünk egy saját ötletből indult fejlesztésünk, mely egy biztonságtechnikai és sport tracking szolgáltatás (hardver és szoftver) kerékpárosok, kerékpár gyártók részére, ami lopásmegelőző rendszerével biztonságérzetet ad a kerékpár tulajdonosok számára.

Jelentős projektünk volt a Surgiscope is, melyben állatorvosi műtéteknél alkalmazott vezeték nélküli hordozható endoszkóp fejlesztése volt a feladatunk, illetve a StereoCake, mely során egy kompakt sztereoszkópikus filmprodukciós rendszert alakítottunk ki.

Cégünk másik fontos pillére a mára már önálló divízióként működő szimulátor üzletág, mely kezdetekben szórakoztató célú szimulátorok építésével foglalkozott. A mosonmagyaróvári FuturaJet szimulátor központ után kialakítottuk a Pilots Szimulátor Központot is, ahol a két kedvelt utasszállítón (Airbus A320, Boeing 737-800) kívül egy komplett Cessna 172 szimulátor is beüzemelésre került.

Meghatározó volt a divízió életében, mikor a Europe Crew Academy felkérte cégünket egy légiutaskísérő képzéshez használt repülőgép géptörzs (kabin szimulátor) kialakítására, működő konyha résszel. A projekt megvalósításához eredeti repülőgép alkatrészeket, berendezési elemeket használtunk fel.

Az igazi fordulópontot mégis az jelentette mikor a Pilots szimulátor központ tulajdonosa 2015-ben felkért minket a meglévő A320 szimulátorának FNPT-II MCC kategóriájú, valamint a C172 szimulátor FNPT-II kategóriájú jogosított szimulátorrá alakítására, ill. a hatósági engedélyezési folyamat elvégzésére. Pár hónapos kutatási valamint tanulási folyamatot követően cégünk elvállalta a feladatot, melynek végeredménye az első magyar gyártmányú,– Európában jelenleg egyetlen - A320 alapokra épülő hatósági jogosítással rendelkező FNPT-II MCC szimulátor megalkotása lett.

Ennek folyományaként cégünk 2017-ben létrehozott nemzetközi konzorciumának brand-je a „Simnest”, mely FNPT jogosított szimulátorok gyártásával ehhez tartozó QTG szoftver fejlesztésével valamint EASA jogi tanácsadással foglalkozik. Mindemellett Európában egyedülálló módon eredetileg szórakoztató célra szánt szimulátorokat is képes az EASA szabályozási rendszeréhez mérten átalakítani.

A Pearwilliams Kft másik brand-je a Pilots ATO néven ismert Oktatószervezet, ahol magasan képzett aktív pilóták tartanak MCC/JOC tréningeket leendő pilóták számára, az általunk gyártott és szállított FNPT II MCC A320 szimulátoron.